Wij zijn op zoek naar zeilinstructeurs! Interesse?, klik hier.

Zeilen op de Nieuwe Meer bij AmsterdamDe inschrijving voor de voorjaarscursus is gesloten.
In het najaar geven we weer een korte cursus!

Leren zeilen in Amsterdam?

Dat kan! De Amsterdamse Zeilvereniging de Roerkoning geeft zeillessen aan volwassenen op de Nieuwe Meer in Amsterdam en wel op een gezellige en goedkope manier.

Zeillessen bij de Roerkoning

In 1971 vond een stel enthousiastelingen dat zeilen een te dure en te elitaire sport was en voor iedereen toegankelijk moest worden. Daartoe richtten zij Zeilvereniging de Roerkoning op, met als doel het geven van zeilcursussen tegen een zo laag mogelijke prijs. In de loop der jaren is er wel het n en ander veranderd. Zo kun je bij de Roerkoning CWO-zeildiploma's halen, die in het hele land door zeilscholen en verhuurbedrijven worden erkend. Gebleven is de lage prijs. Die is mogelijk doordat onze zeilinstructeurs vrijwillig lesgeven, met als enige beloning een aantal leuke en actieve avonden op het water met hun cursisten.

Erkende zeildiploma's

De Roerkoning biedt lessen aan op verschillende niveaus. De beginnerscursus (CWO-I) leert je de grondbeginselen van het zeilen. Heb je al ervaring met zeilen, maar wil je dit ook graag zelfstandig gaan doen, dan is er de semi-gevorderden cursus (CWO-II). Heb je het gevoel dat je de 'fijne kneepjes' nog niet beheerst, dan is er de cursus voor gevorderden (CWO-III). Daarna kun je onder alle (weers)omstandigheden zelfstandig varen. Voor wie wil en ervoor in aanmerking komt, is er aan het einde van de cursus de mogelijkheid om een CWO-examen te doen. Je kunt bij De Roerkoning ook ervaring opdoen als (beginnend) instructeur.

Optimale aandacht

De cursussen worden doordeweeks meestal in de avond gegeven en soms in de ochtend, en in de het weekend in de ochtend of middag. Iedereen die kan zwemmen en ouder is dan 16 jaar kan deelnemen. We varen vrijwel altijd met maximaal drie deelnemers per boot. Zo is er voldoende aandacht voor elke cursist. De lessen worden gegeven in Valken, een voor zeillessen veelgebruikte boot vanwege de grote stabiliteit en prima zeileigenschappen.

Zeillocatie

De zeillocatie is de Nieuwe Meer in Amsterdam, ten noorden van het Amsterdamse Bos. De lesboten liggen bij jachthaven Nexus aan het Tjotterpad, goed bereikbaar met eigen of openbaar vervoer.


Grotere kaart weergeven

Voorjaarscursus

De voorjaarscursus bestaat uit 8 praktijklessen van 3 uur. De zeilcursussen worden gegeven in mei en juni, op een vast dagdeel per week in de avonden en weekenden. Het doel van de lessen is tweeledig: plezier hebben op het water en leren zeilen. Waar de nadruk op komt te liggen, hangt voor een groot deel van jezelf af. Het halen van een diploma is geen noodzaak, maar kan wel leuk zijn. Voorafgaand aan de voorjaarscursus wordt eind april een introductie/theorieavond gegeven. Op deze avond wordt de theorie op zowel beginners- als gevorderdenniveau belicht.

DATA
Theorieavond 20 april 2022
Voorjaarscursus 9 mei t/m 3 juli 2022
Uitloopweek* 4 t/m 10 juli

* voor inhaallessen voor het geval er lessen uitvielen door slecht weer

KOSTEN
  Inschrijving vr 1 april Inschrijving na 1 april
Zonder stadspas 275 295
Met stadspas 250 275

Najaarscursus

De najaarscursus bestaat uit 3 praktijklessen van 3 uur. Deze korte cursus leent zich prima voor voorjaarscursisten om alsnog een diploma te behalen. Nieuwe cursisten biedt het een eerste kennismaking met het zeilen.
Data: 29 augustus t/m 18 september 2022
Kosten: 119

Watersportdag

Na afloop van de voorjaarscursus organiseren we een informele watersportdag voor alle cursisten en instructeurs. We huren een aantal boten op Loosdrecht of Vinkeveen en maken er altijd een gezellige dag van.
Datum: 10 juli 2022
Kosten: 10

Meer informatie

Voor meer informatie zijn we bereikbaar op roerkoning@gmail.com en 06 2920 1572.

Cursusvoorwaarden

Lees hier onze cursusvoorwaarden.

Watersportdag op de Vinkeveense Plassen, 2018